Треньорът на Реал Мадрид Рафа Бенитес успокои феновете на отбора по отношение на бъдещето на Гарет Бейл. 

От известно време бъдещето на уелсеца е предмет на спекулации, като се говори, че Манчестър Юнайтед силно иска да го привлече, но наставникът на Кралския клуб е спокоен. 

„Гарет е много важен играч за нас. Той е щастлив тук и няма да говоря за оферти. Желанието му е да играе добре и съм убеден, че ще направи силен сезон“ каза Бенитес на импровизирана пресконференция преди „Ауди Къп“, заедно с треньорите на останалите отбори – Пеп Гуардиола, Синиша Михайлович и Маурисио Почетино. 

Естествено той бе запитан и за Карим Бензема, който е спряган за Арсенал. „Вярвам, че той ще продължи да бъде част от отбора и аз съм много доволен от него. Няма причина да смятам, че ще напусне“ бе отговорът му. 

По отношение на липсата на французина и на Роналдо, наставникът сподели: „Това е отличен турнир и ние ще срещнем силни противници. Не искахме обаче да рискуваме с двамата, тъй като здравето им е най-важно“. 

Относно впечатленията му от играчите до момента по време на подготовката: „Разполагаме с отличен тим. Впечатленията ми са отлични и се радвам, че футболистите показват желание за работа и имат амбиция да печелят трофеи“.