Треньорът на Реал Мадрид Рафа Бенитес прие спокойно критиките по свой адрес след равенството 1:1 с Атлетико в неделя. 

Очаквано специалистът бе обвинен за твърде консервативния си подход в мача, но не се впечатли от тях и изтъкна, че на мястото на сменения Карим Бензема, също е щял да бъде разочарован. 

Французинът откри резултата в началото, но напусна около 15 минути преди края, след което демонстрира, че не е останал много доволен от решението на специалиста. 

„Бяхме притиснати близо до своята врата и беше важно да изнесен играта по-напред. Опциите са две – или да играеш както можеш и да се опиташ да промениш нещата или с дълги топки напред да се стремиш да контраатакуваш. Не се получи нито едното, нито другото, затова взех решения да направя смяна, за да балансирам отбора“. 

„На мястото на Карим и аз щях да бъда разочарован. Скоростта на Бейл можеше да ни помогне, а Роналдо винаги е гаранция за голове. Разбирам го и съм сигурен, че той ще продължи да бележи“ заяви Рафа пред „Кадена КОПЕ“

„Не мисля, че съм дефанзивен треньор. В Италия дори смятаха, че съм твърде офанзивен и Наполи два поредни сезона вкара по 104 гола, с което бе подобрен клубния рекорд. Тук ме критикуват, макар че сме отборът, който стреля най-много към вратите и сме с най-добрата атака“. 

„Не съм връщал тима назад. Проблемът бе, че през първото полувреме, когато имахме предимство, не успяхме да вкараме втори гол. Атлетико е много силен отбор и през второто полувреме ни натисна, за което трябваше да реагираме. Разполагам с отличен състав и вярвам, че ще спечелим понече от една титла“ изтъкна Бенитес.