Реал Мадрид си поигра с Еспаньол за домакинската победа с 6:0. Така в трето поредно домакинство, откакто Зинедин Зидан пое тима, “Кралете” наказаха гостите си с 5 и повече гола гола. Хеттрик тази вечер реализира Кристиано Роналдо, а по веднъж се разписаха Карим Бензема и Хамес Родригес. В края на срещата Оскар от гостите си вкара автогол. 

С тази победа Реал скъси преднината на Барселона на 4 точки, но пък каталунците имат и мач по-малко. “Кралете” са на трето място в класирането с 47 точки, с една по-малко от градския съперник Атлетико Мадрид. 

Реал Мадрид уби интригата само след 16 минути игра. След ранни пропуски на Роналдо и Иско в 7-та минута Хамес центрира на главата на Бензема, който реализира, за да докаже за пореден път, че се намира в превъзходна форма. Това беше негов 18-ти гол в Примера дивисион от началото на сезона, като само Луис Суарес (19) има повече. Освен това французинът вкарва първото попадение в мач на Реал за 7-ми път. 

След още четири минути Роналдо беше фаулиран в наказателното поле на противника и без проблеми реализира от бялата точка. Това беше 7-ми негов гол от дузпа в първенството. 

Наказателната акция на “Кралете” продължи и Хамес Родригес в 16-та минута също реализира. Колумбиецът стреля с левия крак от границата на наказателното поле и с помощна на рикошет успя да изненада вратаря на Еспаньол - 3:0. Така Хамес прекъсна серията от 11 часа и 56 минути без гол. Това беше 4-то негово попадение този сезон, като има и 6 асистенции. 

След това домакините снижиха оборотите, а в самия края на първата част Роналдо направи 4:0. Португалецът проби мощно през центъра и с левия крак от дъгата на наказателното поле реализира второто си попадение в срещата и 18-то в Ла Лига Този сезон. Роналдо обаче още не се е разписал срещу един от 6-те най-добри отбора в класирането. 

През второто полувреме Реал понижи значително оборотите. Въпреки това Бензема и Роналдо пропуснаха по едно изгодно положение. Зинедин Зидан пък даде почивка на Лука Модрич и Бензема, знаейки че Еспаньол просто няма как да се върне в мача. 

Все пак гостите от Барселона имаха шанс да реализират поне почетен гол, но в 73-та минута и Кейлор Навас показа класа след удар на Ибрахам отблизо. 

В 82-та минута Роналдо засече с летящ плонж центриране на Хесе отдясно и вкара третото си попадение в срещата. Португалецът наниза 5 гола в първия мач с Еспаньол. 

До края на срещата Реал вкара и шести гол, в основата на който бе Хесе. Нападателят предизвика Оскар от Еспаньол да сгреши фатално и да си вкара в собствената врата. 

Реал Мадрид - Еспаньол 6:0 

1:0 Карим Бензема 7'

2:0 Кристиано Роналдо 12'-д

3:0 Хамес Родригес 16’

4:0 Кристиано Роналдо 45'

5:0 Кристиано Роналдо 82’

6:0 Оскар 86’-автогол

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Кроос (70 - Касемиро), Хамес, Модрич (64 - Хесе), Иско, Роналдо, Бензема (76 - Васкес) 

Еспаньол: Арлаускис, Лопес, Алваро, Енцо, Дуарте (46 - Фуентес), Виктор (57 - Абрахам), Диоп, Перес, Джордан, Севиля (46 - Оскар), Сила