Президентът на Реал Мадрид – Флорентино Перес, е категоричен в желанието си да продаде голямата звезда на "белия балет" Кристиано Роналдо след края на сезона.

Според Diario Gol, босът на "кралския клуб" е бил кратък и ясен пред своите сътрудници, че трикратният носител на Златната топка вече няма място на "Сантяго Бернабеу". "Не искам повече да го виждам в Реал", са били точните думи на Перес след загубата с 0:1 от Атлетико Мадрид, която изпари и минималните надежди на "белия балет" за титлата.

Ден след столичното дерби, испанските медии съобщиха, че Перес е вдигнал мерника на Роналдо заради слабата му форма и скандалното изказване. Той каза, че ако съотборниците му са от неговата класа, няма кой да спре Реал, което не се прие никак добре от строителния предприемач, феновете и футболистите на тима.

През този сезон португалският национал е далеч от обичайното си ниво и още няма гол срещу най-силните съперници – Барселона, Атлетико Мадрид, Севиля, Атлетик Билбао, Виляреал и ПСЖ, който беше противник в груповата фаза на Шампионска лига. За сметка на това Роналдо къса мрежите на Еспаньол, Шахтьор Донецк, Райо Валекано, Реал Сосиедад, Леванте, Лас Палмас, Ейбар и др.

Diario Gol съобщава още, че Перес има пълно доверие на младия треньор Зинедин Зидан и е готов да му възложи задачата за революция в състава на Реал през лятото.