Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано е убеден, че постиженията му дори само до този момент, вече му гарантират място в историята на футбола. 

Португалецът е №1 по голове в Шампионската лига с 93, като има с 10 повече от Меси и тази вече може да ги увеличи, тъй като се очаква да се завърне в игра в домакинството срещу Манчестър Сити. 

Според него мястото му сред най-великите в играта е напълно сигурно и споделя, че се гордее, че е тръгнал от школата на Спортинг Лисабон. 

„Не се съмнявам, че вече имам място в историята на футбола. Независимо дали на хората им харесва или не, цифрите говорят сами за себе си” споделя той пред официалния сайт на УЕФА. 

„Винаги съм знаел, че съм специален футболист, дори още когато започвах в Спортинг. Бях убеден, че рано или късно ще стигна най-високото ниво. Имах талант, вярвах в потенциала си, но и работех много здраво. Непрекъснато се развивах, не само като играч, но и като човек” добавя Роналдо, който само през този сезон има 16 гола в Европа и може да изравни своя рекорд от сезон 2013-14. 

„За мен е привилегия да зная, че съм №1 по голове в историята на турнира. Много съм щастлив, защото това е специален турнир. Спечелих го два пъти, но искам да триумфирам отново и дано това да стане още този сезон” изтъква нападателят.