Реал Мадрид записа второто си поредно равенство в Ла Лига, след като не успя да победи Лас Палмас като гост. Тимът на Зинедин Зидан повеждаше два пъти в резултата чрез голове на Борха Майорал (33) и Карим Бензема (67), но домакините не се предадоха и се добраха до равенството след попадения на Тана (38) и Сехио Араухо (87).

Мадридистите имаха сериозно предимство по отношение на ударите към вратата на противника, но така и не успяха да вкарат един гол повече от домакините. Кристиано Роналдо пък нямаше късмет и пропусна няколко изгодни положения. Португалецът не успя да се разпише, а освен това беше заменен. Така в 50% от мачовете този сезон Роналдо е бил сменян от Зидан преди края.

Реал Мадрид остава лидер в класирането с 14 точки, но вече само с 1 пред Барселона. Каталунците разбиха с 5:0 Спортинг Хихон. Лас Палмас е на 5-то място с 10 точки.

Двубоят започна оптимистично за Реал, но Роналдо, Бейл и Мората направиха по няколко пропуска. Тимът на Зидан имаше и претенции за дузпа за игра с ръка на Артилес в наказателното поле на Лас Палмас, но главният рефер не реагира.

Така се стигна до 33-та минута, когато Майорал направи добавла след прекрасен пробив и хубав удар на Начо по лявото крило. Това беше трети гол на младока от 5 мача от началото на сезона и по този начин той стана голмайстор на тима си. Само Серхио Рамос има 3 гола.

Радостта на гостите обаче трая само 5 минути. Варан не успя да изчисти добре една топка след центриране на Кастелано. Тана беше на точното място и с хубав удар с левия крак направи 1:1. До края на първата част Кроос създаде хубаво положение на Гарет Бейл, но уелсецът не успя да отправи много добър удар. На края на полувремето статистиката показваше, че футболистите на Реал са отправили 17 удара към противниковата врата, което е рекорд от началото на сезона в Ла Лига.

През второто полувреме гостите опитаха да вкарат ранен гол, но нещата просто не се получаваха. Роналдо пък записа негативната статистика, след като в 60-та минута отправи цели 5 удара, които не стигнаха до очертанията на вратата. Негов гол пък бе отменен заради засада.

В 67-та минута португалецът все пак стреля точно, а Варас успя да избие. Топката обаче попадна на крака на Карим Бензема, който не сгреши – 2:1. Така французинът се разписа за първи път като резерва от март 2013 година. Освен това Бензема наказа 30-ти отбор от Ла Лига, срещу когото е играл.

Кристиано Роналдо бе заменен в 71-та минута и не изглеждаше никак доволен от решението на треньора си.

Лас Палмас обаче не се отказа, а Серхио Араухо бе големият герой на домакините. Юношата на Барселона изравни в 85-та минута след грешка в защитата на Реал, която коства много на гостите.

Лас Палмас – Реал Мадрид 2:2

0:1 Борха Майорал 33‘

1:1 Тана 38‘

1:2 Карим Бензема 67‘

2:2 Серхио Араухо 85‘

Лас Палмас: Варас, Гарсиа, Арилес, Мичел, Кастелано, Виера (56-Ел Жар), Гомес, Момо (68 – Араухо), Меса, Ливая (88 – Лемос), Тана

Реал Мaдрид: Касия, Рамос, Варан, Карвахал, Начо, Асенсио (64 – Бензема), Кроос, Модрич, Бейл, Мората (80 – Иско), Роналдо (71 – Васкес)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ePObZLcPIuo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>