Президентът на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Флорентино Перес, иска да създаде нов галактически отбор на "Сантяго Бернабеу".

Според Dario Gol строителният предприемач има три големи цели. Това са вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа, за когото "кралският клуб" бленува от 2 г., асът на Челси Еден Азар, както и младата звезда на италианския хегемон Ювентус Пауло Дибала.

Изданието допълва, че Реал е започнал да опипва почвата за звездното трио, но привличането им ще бъде изключително трудно. Юнайтед, Челси и Юве със сигурност няма да искат да се разделят с играчите си, а общата им цена може да надхвърли 250 милиона евро.

Тримата обаче не са единствената цел пред Реал. Според Tuttusport треньорът на мадридчани Зинедин Зидан е заявил пред Перес, че иска да види халфа на Юве Миралем Пянич на "Бернабеу". Съгледвачи на испанците снощи са били на мача на "бианконерите" с Порто (2:0) от Шампионска лига, за да гледат босненеца. Предполага се, че следващата седмица "белите" ще започнат преговори за полузащитника и са готови да включат в сделката някого измежду Иско и Хамес Родригес.

Пянич играе в Юве от миналото лято, когато "старата госпожа" плати освобождаващата му клауза на Рома. Той веднага се превърна в ключов играч в схемата на Макс Алегри, а Реал следи изявите му от една година.