Дните на Карим Бензема в Мадрид са преброени и президентът Флорентино Перес ще го използва, за да вземе на негово място друг силен нападател. 

Французинът бе спряган за Милан наскоро, но сега се твърди, че може да поеме към Пари Сен Жермен в замяна на голмайстора на парижани Единсон Кавани. 

Според слуховете Перес вече се е срещнал с президента на френския шампион Насер Ал Келайфи, за да обсъдят двамата евентуалната размяна на футболистите. 

Двамата са в отлични отношения, след като преди време се разбраха клубовете им да не атакуват играчи на конкурента. Тогава ПСЖ искаше Кристиано Роналдо, но Перес категорично отказа да се раздели с него. 

Сега се счита, че и двамата гледат позитивно на подобна сделка, която може да бъде осъществена през лятото и да има сериозно влияние върху случващото се в европейския футбол. 

Въпреки че е критикуван за многото пропуски, които прави, Кавани има 115 гола в 181 мача за ПСЖ, като през този сезон е вкарал 34 пъти в 33 срещи. Бензема имаше пролеми с контузии през кампанията, но все пак откакто е при Белите е отбелязал 174 в 346 срещи, така че остава на високо ниво.