Халфът на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Иско, няма как да премине в големия съперник Барселона през летния трансферен прозорец, пише Mundo Deportivo.

Според изданието президентът на "кралския клуб" Флорентино Перес е включил клауза в договора на футболиста, според която той може да бъде продаден навсякъде, с изключение на каталунците. Така ако Иско иска да заиграе на "Камп Ноу" ще трябва да изчака до лятото на 2018 г., когато става свободен агент.


Знае се, че испанският национал иска да напусне Реал, защото не получава достатъчно игрово време. Интерес към него проявят още италианският шампион Ювентус, Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Предполага се, че желанието на Иско е да играе редом до Лео Меси. Публична тайна е, че футболистът на мадридчани е привърженик на Барса от дете и кучето му носи името на петкратния носител на Златната топка.

През този сезон 24-годишният полузащиник има 17 мача в Примера дивисион, в които е вкарал 5 гола и е дал 4 асистенции. Само в 11 от срещите обаче Иско е започвал титуляр.