Реал Мадрид постигна много важна победа с 2:1 при визитата си на Атлетик Билбао в среща от 28-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Първото попадение в мача бе дело на Карим Бензема, който се разписа в 25-ата минута, а в 65-ата минута Адурис изравни за домакините. Все пак обаче три минути след негови гол Каземиро върна аванса на Реал и оформи крайния резултат, а пък Роналдо се отчете с два асистенции за успеха на тима си. 

Преди тази среща "кралете" имаха 12 победи в последните 14 мача срещу този противник.

След успеха си "Белия балет" има 65 точки на върха в класирането, докато баските са на 7-ото място с 44 точки.


Срещата започна с не най-високото темпо, но все пак Реал се окопити и стигна до чудесна ситуация от която вкара попадение чрез Роналдо в 10-ата минута, но страничният рефер вдигна флага за засада. 

Десетина минути след това Рамос имаше добър шанс с глава да открие резултата, но той не успя да насочи точно топката.

В 25-ата минута обаче Бензема даде аванс на тима си. Роналдо го намери непокрит пред малкото наказателно поле и за французина остана най-лесното - да вкара на опразнената врата. 

Няколко минути след това Бейл пробва късмета си от 25 метра, но топката премина встрани целта. 

До почивката пък нямаше кой знае какви интересни ситуации и не се стигна до повече голове. 

Малко след подновяването на играта Уилямс се опита да пробие през отбраната на гостите, но в крайна сметка бе спрян от Начо, който и предотврати опасност. 

В 52-ата минута стражът на доакините Кепа спаси удар на Бензема, но така или иначе реферът вдигна флага за засада. 

Малко след това пък удар по земя на Бейл премина встрани вратата. 

В 65-ата минута домакините изравниха чрез Адурис. Гарсия отклони с глава центриране на Уилямс към намиращия се пред малкото наказателно поле голмайстор, който също игра с глава и прати топката в мрежата на Навас.

Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като в 68-ата минута Каземиро върна аванса на Реал, след като се възползва от подаване на Роналдо след изпълнение на корнер и от един метър бе точен. 

В 72-ата минута Марсело можеше да довърши клетите домакини, но от чиста дистанция доста изненадващо стреля над вратата. 

До края на самата среща нямаше повече попадения. 

Атлетик Билбао - Реал Мадрид 1:2
0:1 Бензема 25
1:1 Адурис 65
1:2 Каземиро 68

Атлетик Билбао: Кепа, Баленсиага, Лапорт, Йерай, Иниго (62 - Муниаин), Гарсия, Бенат, Итураспе, Де Маркос, Адурис, Иняки

Реал Мадрид: Навас, Рамос, Марсело, Начо, Карвахал, Модрич (62 - Васкес), Кроос, Каземиро, Роналдо, Бензема (85 - Мората), Бейл

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OAb6urPZ_dk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/H9UdT2WMdjQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>