Капитанът на европейския клубен шампион Реал Мадрид Серхио Рамос беше наказан за един мач за червения картон, който получи по време на драматичната загуба с 2:3 от Барселона, която върна интригата за титлата в Ла Лига.

В 77-ата минута на "Ел Класико" централният защитник беше директно изгонен от игра заради брутална балтия срещу Лео Меси. Той не докосна аржентинския гений, но му скочи с двата крака напред, не игра с топката и застраши петкратния носител на Златната топка от сериозна контузия.

"Кралският клуб" обаче ще обжалва санкцията на Рамос, защото претендира, че не е било извършено никакво нарушение. Напрактика наказанието на защитника е минимално и той ще пропусне единствено гостуването на Депортиво Ла Коруня.

От Барса обаче са бесни, че бранителят е дисквалифициран само за един мач. При напускането на терена Рамос отправи иронични аплодисменти – причината заради която Неймар отнесе три срещи наказание и пропусна визитата на "Сантяго Бернабеу". От "Камп Ноу" веднага обвиниха Кралската футболна федерация в двоен аршин.