Ръководството на европейския клубен шампион Реал Мадрид взе странно решение относно скандала с голямата си звезда Кристиано Роналдо.

От "Сантяго Бернабеу" публично защитиха четирикратният носител на Златната топка за неплатени данъци в размер на 14,7 милиона евро, но часове по-късно "кралският клуб" излезе с ново съобщение. В него шефовете на Реал показват, че се разграничават от португалския национал, след като молят всички медии да не публикуват снимки на Роналдо с екипа на отбора, когато новините са свързани с данъчния скандал.

Според El Confidencial причината за това са спонсорите на мадридчани, които категорично не искат техните лога да стоят на едно място с думата "измама". Другата основна версия за искането на Реал е, че ценностите на клуба категорично противоречат с въпросното нарушение на закона. Повечето издания, начело с Marca и АС, удовлетворяват молбата от "Бернабеу".

Във вторник испанската прокуратура официално заведе дело срещу звездата за укриване на данъци. Според обвинителния акт, през 2011 г. Роналдо не е плати 1,4 млн. евро, през 2012 г. - 1,7, млн. евро, през 2013 г. 3,2 млн. евро и 8,5 млн. евро през 2014 г.