Президентът на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Флорентино Перес, говори за данъчния скандал с голямата звезда на "белия балет" Кристиано Роналдо.

Четирикратният носител на Златната топка беше обвинен в укриване на 14,5 милиона евро и в края на месец юли ще дава показания пред съда. Създалата се ситуация веднага породи слухове, че Роналдо е бесен и иска да напусне Ла Лига. Името му е свързвано със завръщане в Манчестър Юнайтед, както и с ПСЖ, но в последно време спекулации утихнаха.

"Има договор с Реал. Ще говорим след Купата на Конфедерациите. Той е честен човек и изпълнява задълженията си", заяви Перес в интервюто пред esRadio. "Чух се с Жорже Мендеш (б.р.- агентът на Роналдо), така че няма нужда се притеснявате за нищо. Трябва да изчакаме, защото Кристиано е ядосан и разстроен", продължи босът на мадридчани.

"Има журналисти, които целят да навредят на Реал. Не съм звънял по медиите, за да им казвам да не публикуват снимки на Роналдо с нашия екип. Тези, които не ни обичат, ни критикуват. Това е основа за успешна статия. Всички сме длъжни да плащаме данъци. Клубът не носи отговорност за данъчните декларации на футболистите и това не е тайна", завърши Перес.