Защитникът на Реал (Мадрид) Марсело заяви, че сравненията с Барселона за спечелени три трофея от световното клубно първенство по футбол не са основната мотивация за отбора относно защитата на титлата на турнира в Абу Даби. 

Европейският клубен шампион Реал ще играе срещу Ал Джазира на полуфиналите в сряда преди евентуален финал срещу победителя от мача между Гремио (Бразилия) и Пачука (Мексико) в събота. При успех "белите" ще се изравнят с каталунците и така двата тима ще имат по три титли от турнира.

"Победата на световния клубен шампионат за трети път е предизвикателство. Ние не гледаме на други отбори. Правим това, което трябва. Не можем веднага да мислим за финала и не можем да кажем: "Ще спечелим, това е всичко". Трябва да уважаваме всички отбори, както те уважават нас и да направим всичко възможно, за да спечелим титлата", заяви Марсело.

Реал Мадрид спечели световното клубно първенство през 2014 и 2016 година, а сега ще се опита да стане първият клуб, който защитава трофея си след създаването на турнира през 2000 година.