Реал (Мадрид) се добра до трудна победа с 2:1 след обрат над тима от ОАЕ Ал Джазира в Абу Даби.

По този начин "кралете" се класираха за финала на Световното клубно първенство, където ще се изправят срещу бразилския Гремио.

В този мач мадридчани тотално надиграха своя противник, но пропуснаха няколко отлични шанса за гол, а за капак на всичко удариха и няколко греди.

Ромариньо откри за символичните домакини в 41-ата минута, но с попадения на Роналдо и Бейл в 53-ата и 82-ата минути все пак Реал успя да вземе своето и да стигне до успеха. 


Срещата започна изключително силно за "белия балет" и шампионът на Европа създаваше атака след атака пред вратата на своя противник.

Роналдо имаше супер шанс да открие още в 5-ата минута, но Али Хасейф успя да отрази удара му с глава.

Минута след това отново Кристиано имаше добър шанс, но този път гредата спаси арабите. 

Последва разбъркване в наказателното поле, но нямаше кой да прати топката в опразнената врата.

В 8-ата минута Модрич разтреса страничната греда, а две минути след това Роналдо от близка дистанция някак си не успя да вкара. 

В 15-ата минута и Бензема бе близо до гол, но стражът на арабския тим плонжира и изби. 

Пет минути след това Хасейф се намеси фантастично и след удар на Модрич, а в 30-ата минута попадение на Каземиро не бе зачетено заради засада. 

В 40-ата минута Ал Джазира шокиращо откри резултата, след като Ромариньо преодоля елегантно Варан и прати кълбото към далечния ъгъл. 

Второто полувреме започна със силен натиск на "кралете" и те отново окупираха наказателнотолното поле на своя опонент, но все пак в 47-ата минута символичните домакини вкараха втори гол, който обаче не бе зачетен след разглеждане на видеоповторението, което показа, че има засада.

В 53-ата минута след грешка в редиците на Ал Джазира Роналдо остана сам  наказателното поле и без проблеми вкара топката в мрежата.

В 59-ата минута Бензема не успя да засече една добра топка във вратата, а малко след това нацели и греда.

Доминацията на европейския шампион продължи и в следващите минути, но попадението за обрата така и не падаше. 

Все пак Бейл бе точен в 82-ата минута и така направи обрата в мача пълен, след като бе точен с удар от близка дистанция. 

АЛ ДЖАЗИРА - РЕАЛ (МАДРИД) 1:2
1:0 Ромариньо 41
1:1 Роналдо 53
1:2 Бейл 82

Ал Джазира: Ал Хасейф, Фарес Жума, Файез, Али Айед, Ал Атас, Халифа, Бусуфа, Юсеф, Ромариньо, Обаид, Мабхут

Реал Мадрид: Навас, Марсело, Начо, Варан, Хакими, Модрич, Каземиро, Иско (68 - Асенсио), Ковачич (68 - Лукас), Роналдо, Бензема (81 - Бейл)