Рома и Болоня завършиха при резултат 1:1 срещата си от 20-тия кръг на италианската Серия А, като по този начин "вълците" пропуснаха възможността да се доближат до Интер във временното класиране, а момчетата на Стефано Пиоли взеха важна точка в битката за оцеляване.

И двата отбора имаха добри положения, но в мача – особено през първото полувреме – преобладаваха не попаденията, а големите пропуски. Десетина минути след началото на втората част Марко Ди Вайо откри резултата за гостите, а Миралем Пянич изравни малко по-късно след страхотно изпълнение на фаул.

Мениджърът на "вълците" Луис Енрике отново трябваше да се справя без контузените Пабло Освалдо, Николас Бурдисо и Даниеле Де Роси, а наставникът на Болоня Стефано Пиоли не можеше да разчита на Панайотис Коне, Симоне Лориа и Нико Пулцети, които страдаха от травми, както и на наказания Гастон Рамирес.

През първата част и двата отбора имаха своите шансове за гол, но с пропуски се отчетоха Франческо Тоти за домакините и Марко Ди Вайо и Андреа Раджи за гостите. Особено впечатление направи пропускът на бранителя Раджи, който от съвсем близко разстояние не успя да вкара топката в мрежата.

Второто полувреме също беше двуостро, първи до попадение обаче стигнаха момчетата на Стефано Пиоли. След като отново беше много близо до гол, но Жуан съумя да изчисти от голлинята, в 56-тата минута Ди Вайо нямаше пощада.

Опитният нападател за пореден път се беше измъкнал от опеката на Жуан и се разписа. Интересен факт е, че 35-годишният капитан на "рособлу" е юноша на Лацио, вечния съперник на "джалоросите".

Римляните обаче бързо отвърнаха на удара. От фаул Миралем Пянич отбеляза страхотен гол. Шутът му беше силен и прецизен и не остави никакви шансове на стража на гостите Жиле.

До края на срещата Ди Вайо пропусна още една прекрасна възможност, като в случая е по-правилно да се каже, че Стекеленбург направи блестящо спасяване. Капитанът на гостите получи топката сам срещу холандеца, но стражът на Рома не загуби самообладание и изби.

Иначе влезлите на терена от резервната скамейка играчи също впечатлиха, но и малко разочароваха с неспособността си пред гола. Боян Къркич и Фабио Симплисио, които замениха съответно Ерик Ламела и Греко, не съумяха да зарадват привържениците на "вълците".

Започналият от самото начало на срещата Тайдер пък можеше да донесе победата за Болоня, но ударът му с глава в края беше неточен. Така Рома стъпи накриво в борбата за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон. Болоня пък спечели важна точка в битката за оцеляване в Серия А.   

Рома – Болоня 1:1

0:1 Ди Вайо 56
1:1 Пянич 62

Рома: Стекеленбург, Рози, Жуан, Хайнце, Тадеи, Пянич (Перота – 78), Гаго, Греко (Симплисио – 61), Ламела (Боян – 61), Тоти, Борини

Болоня: Жиле, Антонсон, Раджи (Керубин – 90), Гарич (Креспо – 79), Перес, Мудингай, морлео, Диаманти (Хименес – 67), Тайдер, Ди Вайо