Рома и Интер изиграха един от мачовете на сезона, но победителят беше само един - 2:1 за Рома. Двата отбора отправиха близо 40 удара към противниковите врати, но в крайна сметка “вълците” стигнаха до победата след голове на Един Джеко (5) и Костас Манолас (76), а между тях Евер Банега (72) беше изравнил. 

С този успех Рома се изкачи на третото място с актив от 13 точки, с 1 по-малко от Наполи и на 5 зад лидера Ювентус. Интер пък продължава с незадоволителното си представяне под ръководството на Франк де Бур, но въпреки това е на 9-то място с 11 точки. 

Двата отбора изиграха един от мачовете на сезона - открит футбол, с много положения и пред двете врати, две греди и невероятни емоции. Само головете бяха малко, но това в никакъв случай не развали спектакъла на “Олимпико”. 

Гостите от Милано имаха ранен шанс, след като още в първата минута Мауро Икарди получи хубаво подаване от Евер Банега, но не успя да реализира. Треньорът на Рома Лучано Спалети бе направил вътрешна рокада в тима си, която помогна много. Бруно Переш зае титулярната си позиция на десния бек, докато Алесандро Флоренци най-накрая бе върнат в полузащитата и беше един от най-активните на терена. 

Именно Переш беше в основата на гола за “вълците”. Бразилецът проби по дясното крило в 5-та минута и намери с прецизно центриране Един Джеко. Босненецът се пребори с Кристиан Ансалди и майсторски забоде топката зад Самир Ханданович - 1:0 за Рома. Мохамед Салах можеше да удвои в следващите минути, а в 9-та удар на Банега спря в гредата зад Шчесни. 

Последваха два грандиозни пропуска на Салах. В 21-та минута египтянинът бе изведен от Джеко сам срещу Ханданович, преодоля го с техничен удар, но топката се отби във външната част на страничната греда и излезе в аут. Секунди по-късно Салах разпердушини сам защитата на гостите и остана пак очи в очи с Ханданович. Ударът му от нулев ъгъл обаче отново бе отразен от словенеца. 

До края на първото полувреме се разви истинска вихрушка от положения и пред двете врати. Джеко, Салах и Флоренци бяха неконцентрирани пред тази на Интер, а Икарди и Кандрева не успяха да изравнят. 

Втората част започна също толкова вълнуващо. Ханданович така и не даваше да бъде преодолян отново. “Нерадзурите” пък показаха, че ням да се откажат лесно. Удар на Перишич от фаул в 66-та минута мина близо до целта, а в 72-та Интер изравни. Най-добрият за гостите Евер Банега изскочи зад защитата на домакините, финтира Де Роси и с хубав удар с левия крак мушна топката зад Шчесни - 1:1. 

Следващият ход беше на Рома. И то какъв! В 76-та минута Флоренци центрира остро от свободен удар, Манолас я отклони към врата и вкара - 2:1 за Рома. В 87-та минута Ханданович направи ново феноменално спасяване. Един Джеко изстреля поредната бомба с глава. Словенецът се прояви за пореден път и някак с дясната си ръка извади топкат от вратата си. 

Последните минути бяха изключително драматични. Интер натисна и имаше на разположения няколко разбърквания пред вратата на Рома. Домакините обаче устискаха преднината си и спечелиха трите точки. 

Рома - Интер 2:1

1:0 Един Джеко 5’

1:1 Евер Банега 72’

2:1 Костас Манолас 76’

Рома: Шчесни, Переш, Манолас, Фацио, Жезус, Де Роси, Строотман, Флоренци (89 - Наинголан), Салах (70 - Ел Шаарави), Пероти (79 - Паредес), Джеко 

Интер: Ханданович, Ансалди (62 - Нагатомо), Миранда, Мурийо, Сантон, Марио (60 - Гнукури), Медел, Кандрева (69 - Йоветич), Банега, Перишич, Икарди

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7lqjYO_9HPU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>