Рома - Сасуоло, мач от 12-я кръг на италианската Сериа А. Стадион "Стадио Олимпико", начало 16.00 часа.

Групата на Рома:

Вратари: Де Санктис, Лобонт, Скорупски
Защитници: Додо, Кастан, Майкон, Бурдисо, Торосидис, Балдзарети, Романьоли, Жедвай
Полузащитници: Де Роси, Брадли, Строотман, Маркиньо, Ляич, Тадей, Пянич, Флоренци, Ричи
Нападатели:  Жервиньо, Бориело, Капрари

Контузени:  Дестро, Тоти
Наказан: Бенатиа

 

ПРОГНОЗА: Рома посреща Сасуоло в пореден мач от италианската Сериа А. Римляните ще искат да се върнат на победния път след грешната стъпка, която направиха в последния мач срещу Торино.

Тогава те направиха равенство 1:1 като гост на "Биковете" и загубиха първи точки от началото на сезона. В този мач те допуснаха гол за първи път след 743 минути суха мрежа. Макар равенство като гост на приличен отбор в никакъв случай да не е лош резултат, някои специалисти веднага поставиха под въпрос дали тимът няма да загуби ритъм.

Сега срещу аутсайдера Сасуоло Рома има перфектна възможност да върне авторитета си. Нещо повече, победа ще означава и увеличаване на аванса пред поне единия от двата преследвача, тъй като Ювентус и Наполи играят един срещу друг. Това ще даде допълнителна мотивация и фокус на "вълците".

Сауоло от своя страна се подобрява, като очевидно свиква с темпото в Сериа А. В последните си 4 мача тимът взе доста приличните 7 точки. В последната среща впечатление направи 19-годишният нападател Доменико Берарди, който вкара хеттрик за победата с 4:3 над Сампдория.

Рома обаче ще има това предвид. Със сигурност домакините няма да подценят съперника, тъй като вече знаят за грешката на Наполи от началото на сезона и няма да искат да я повторят.

Затова е много трудно да си представим, че гостите могат да поднесат някаква изненада.

 

Резултат: 2:0