Световният шампион по снукър Рони О’Съливан горя в Ада, но оцеля в хорър-трилъра срещу Джо Пери. Ракетата обърна срещата от втория кръг на шампионата на планетата от 9-11 и спечели сблъсъка с 13-11 фрейма.

Още по темата

Третата сесия започна с дълга червена топка за горния ляв джоб на Ракетата, но след 42 точки в своя полза той не направи най-добрия кенън шот и избра сейфти.

Пери отговори подобаващо със страхотна дълга червена топка за горния десен джоб, но се покри за игра с черната топка и на свой ред също избра защитен удар. Ракетата оплете конците със слаб сейфти удар и върна противника си край зеленото сукно, но Джо пропусна червена за горния десен.

За негово щастие късметът го покри за пореден път в срещата и Рони нямаше видимост към лесна червена за горния ляв джоб. Грешка на Джентълмена върна петкратния световен шампион на масата и този път той довърши нещата, намалявайки резултата на 8-9.

Пери започна с дълга червена топка за горния ляв джоб, но пропусна сравнително лесна розова за средния десен джоб. Ракетата наниза 33 точки и след като нямаше продължение, направи защитен удар. Пери получи нов шанс, но нервите му не издържаха и той пропусна лесна синя за средния десен джоб.

Ракетата върна жеста с грешка по черната топка, развивайки последната червена топка за съперника си, при аванс от само 16 точки. Рони постави противника си в снукър преди разчистване на цветовете, но Пери се справи великолепно с фалцов удар, а после вкара жълтата за горния десен джоб и на свой ред постави снукър по зелена.

О’Съливан си призна фаул – така наречения „джъмп”. Пери постави няколко снукъра по зелената и взе своето – Рони излезе трудната позиция, но заложи зелената и фреймът приключи в полза на Джо, който поведе с 10-8.

Късметът покри и Ракетата, след като го заряза в предишния фрейм. Той започна с флук, вкарвайки червена топка за горния десен джоб и след това реализира халф-сенчъри брейк от 82 точки, с който той намали пасива си на 9-10.

Повел с шест точки в следващия фрейм, световният шампион пропусна лесна червена топка и остави готова маса за противника си, който разчисти до розова включително и поведе с 11-9.

След кратката почивка О’Съливан стартира с дълга червена топка за горния ляв джоб и наниза 48 точки, когато изпусна инициативата. Неговият съперник обаче преподряза червена за ъгловия джоб и Рони го наказа с халф-сенчъри брейк от 53 точки.

Световният първенец поведе в следващата партия, но след отличния вторичен кенън шот остави добра позиция на противника си, който поведе с трийсетина точки и след кенън от синя топка вкара бияча в джоба. При 42-42 точки на Ракетата му предстоеше вкарването на трудната последна червена за горния ляв джоб и той се справи безупречно. Разчистване до розова включително му донесе и равенство в резултата: 11-11 фрейма!

Дълга червена за горния десен изстреля Ракетата напред в резултата и той завърши фрейма в стил – пълно разчистване и страхотен сенчъри брейк от 124 точки. Така за първи път в срещата световният шампион поведе в резултата: 12-11.

В следващата партия Пери допусна груба грешка, оставяйки червена топка за средния ляв джоб след сейфти и Рони го наказа с нов сенчъри брейк, този път от 113 точки. След като спечели двубоя Ракетата направи нещо рядко виждано – той размаха бурно юмруци във въздуха, давайки воля на емоциите си.

Любопитното е, че в днешната трета сесия Рони О'Съливан достигна невероятните 97% при опит за вкарване, след кошмарните първи две сесии срещу Джентълмена. На четвъртфиналите Рони ще играе срещу Марко Фу или Шон Мърфи.