Нийл Робъртсън започна ударно участието си на световното първенство по снукър, побеждавайки Джейми Джоунс с 10-2 фрейма.

Машината от Мелбърн стартира днешното доиграване при комфортна преднина от 7-2 части и набързо довърши уелския си противник.

Първенецът на света за 2010 година изригна с великолепен сенчъри брейк от 133 точки, след което се наложи в последвалия фрагментарен фрейм.

Опрян плътно до стената, Джоунс дръпна с 55 точки, но така и не успя да се разпише във втората сесия. Робъртсън имаше нужда от две малки точкови серии и след като вкара решителната черна топка, подпечата победата си.

На осминафиналите той ще играе срещу Алистър Картър или Алан Макманас, които се захапват тази вечер от 21.00 часа българско време.

В момента пък върви двубоя между Динг Джънхуей и Марк Дейвис. Англичанинът сензационно води с 3-0 партии в края на първата мини-сесия.

По-рано днес световният вицешампион за 2013 година Бари Хоукинс се размина само с уплаха и победи Матю Селт с 10-9, след като водеше със 7-2 и 9-4.