Джъд Тръмп се класира за втори кръг на световното първенство по снукър, след победа с 10-6 над Стюърт Карингтън.

Прическата започна днешната втора сесия при комфортна преднина от 7-2, но неговият противник записа солиден халф-сенчъри брейк от 97 точки.

По-успешният от двамата англичани възстанови преднината си от пет партии, конструирайки халф-сенчъри брейк от 74 пункта.

Аутсайдерът Карингтън не се отчая и на свой ред продължи да демонстрира брейкбилдърски умения, правейки серии от 74 и 70 точки. Тръмп отвърна с брейк от 76 точки, но Стюърт отново имаше отговор - брейк от 99 пункта.

Доближил се само на една партия от победата, левичарят завърши мача в стил - със сенчъри брейк от 109 точки. Във втори кръг Тръмп ще играе с Марко Фу.

В същото време в първи двубой от втори кръг Марк Селби и Антъни Макгил вървят рамо до рамо. След първата сесия резултатът е 4-4.

Шотландецът взе първите две партии, но Веселяка от Лестър осъществи пълен обрат. Антъни дръпна с 4-3 и вървеше отлично в края на осмия фрейм.

Той започна да разчиства масата, избухвайки с дълга червена топка и невероятен крос-дабъл по розовата топка. Макгил трябваше да вкара черната топка, за да изравни резултата и двамата да се гонят с върната черна по масата.

Тогава обаче младокът направи досаден пропуск, заложи черната на горния десен джоб и Марк изравни. Втората сесия е утре.