Рони О'Съливан се класира на четвъртфиналите на световното първенство по снукър, побеждавайки Матю Стивънс с 13-5 фрейма в двубой от втори кръг.

Още по темата

 

Ракетата направи досадна грешка в началото на третата сесия, гонейки само една партия за класиране на четвъртфиналите. Стивънс се възползва и наниза 63 безответни точки, за да съкрати пасива си на 5-12 части.

Това обаче се оказа последната партия в актива на уелския дракон на тазгодишното световно първенство, провеждащо се в шефийлдския театър "Крусибъл".

Макар да имаше леко предимство в началото на следващата партия, двукратният световен вицешампион сдаде инициативата и Ракетата го наказа с халф-сенчъри брейк от 77, за да подпечата победата си.

За място на полуфиналите петкратният световен шампион ще спори с дългогодишния си спаринг-партньор Стюърт Бингъм. Първата сесия започва утре, в 16.30 часа българско време.

В същото време първенецът на света за 2010 година Нийл Робъртсън извоюва впечатляваща победа над двукратния световен вицешампион Али Картър с 13-5. Австралиецът спечели единствените два фрейма в последната трета сесия (с рекорден за турнира сенчъри брейк от 145 в последния фрейм) и излиза срещу Бари Хоукинс на 1/4-финалите.