Шон Мърфи води на Стюърт Бингъм с 9-8 фрейма след първия ден от финала на световното първенство по снукър, което се провежда в шефийлдския театър "Крусибъл".

Още по темата

 

Втората сесия започна при равенство в резултата и Бингъм записа 57 точки, но изпусна инициативата и беше наказан с брейк от 74 пункта на своя опонент.

Мърфи влезе в страхотна серия от общо четири поредни партии, дръпвайки напред с 8-4 части. Той се отличи с два поредни сенчъри брейка от 106 и 121 точки, както и с халф-сенчъри брейк от 51.

След кратката почивка екзекуторът на Рони О'Съливан и Джъд Тръмп се окопити и първо отговори със серия от 76, а след това избухна със сенчъри брейк от 123 точки и серия от 89, за да намали пасива си на 7-8.

Първенецът на света от 2005 година спря поредицата на своя противник и наниза 76 безответни точки, гарантирайки си, че ще води в резултата след първия ден от финалния сблъсък.

В последната партия за вечерта зрителите отново станаха свидетели на халф-сенчъри брейк - десетият за вечерта! Стюърт наниза 53 точки, а в края реализира последната червена топка с невероятен флук, измъквайки се от позиция снукър.

Третата сесия започва в понеделник от 16.00 часа българско време, а четвъртата е с начален час 21.00.