Българският национален състезател Благой Георгиев почти сигурно ще се раздели с руския Терек през зимната пауза, твърди вестник "24 часа".

През януари халфът ще има право да преговаря с друг отбор и да си тръгне без трансферна сума от Грозни, тъй като договорът му с руснаците изтича през лятото на иднаота година.

Това означава, че полузащитникът, известен с майсторските си преки свободни удари, ще може да се договори с новия си клуб за по-добри финансови параметри.

Босовете на Терек ще са склонни да продадат българина още през зимата, за да не го изпуснат без пари. В последните трансферни прозорци тимът от Грозни отказа да преговаря за своя играч с други отбори.

Това лято имаше конкретно предложение за Благо Георгиев от московския Динамо. От чеченския клуб обаче му поставиха завишена цена и така провалиха трансфера.

Благой Георгиев пристигна в Терек през януари 2009 година. Славия прибра от сделката стабилната сума от 1.5 млн. евро. Оттогава насам интерес към него проявиха Щутгарт, Парма, Бешикташ и още няколко руски тима.