Трите сръбски отбора доминират на Международния турнир по плажен хандбал в Приморско. АРЕГ Бачка Паланка и Преска при мъжете стигнаха до полуфиналите в надпреварата, докато при жените АРЕГ върви убедително към титлата.

Шампионът от миналата година АРЕГ спечели по безапелационен начин и днешните си два мача от Група А - по 2:0 над Мартин и гърците от Александруплис. По този начин сърбите оглавиха класирането и ще играят утре от 9,00 часа полуфинал срещу втория отбор от Група Б - Стови. Българите надиграха днес Лекетата и Топлика с по 2:0, но загубиха от Преска. Сърбите сразиха и Лекетата, за да заемат първото място в групата с пълен актив от точки.

Така утре също в 9,00 часа Преска ще играе в другия полуфинал срещу втория отбор от Група А - гръцкият Александруполис, които днес записаха две победи и загуба.

При жените АРЕГ също разбива конкуренцията. Сръбкините изиграха най-оспорвания си мач срещу шампионките от миналата година Панагюрище за победата с 2:0 - 23:18 и 28:18. АРЕГ е безапелационен лидер в групата и при победа в утрешния си мач срещу Приморско ще вземат титлата.

Мъже

Група А

Александруполис - Добруджа 2:1

Мартин - АРЕГ 0:2

АРЕГ - Александруполис 2:0

Александруполис - Мартин 2:0

Добруджа - Калиакра 2:0

Калиакра - Алекснадруполис 0:2

 

Група Б

Лекетата  - Стови 0:2

Преска - Панагюрище 2:0 (служебно)

Стови - Преска 0:2

Панагюрище - Топлика 0:2 (служебно)

Преска - Лекетата 0:2

Топлика - Стови 0:2

 

Жени

Топлика - Приморско 0:2

Ники Спорт - Панагюрище 0:2

АРЕГ - Панагюрище 2:0

Панагюрище - Приморско 1:2

Топлика - Ники Спорт 0:2

Ники Спорт - Арег 0:2

Шумен – Топлика 2:1