Световният номер 2 в мъжкия тенис Новак Джокович успя да спечели без никакви проблеми срещу италианеца Фабио Фонини в мач от 3-ия кръг на силния "Мастърс" в Шанхай.

Джокера победи италианския си противник в два сета с 6:3, 6:3. Противникът на сръбския тенисист в следващия кръг на турнира ще бъде френският тенисист Гаел Монфис.

Последният изненадващо елиминира Роджър Федерер от турнира в трисетов мач по-рано през деня.

Ноле демонстрира за пореден път изключителен тенис, като не даде нито точка за пробив на Фонини в мача.

Италианецът също демонстрира много качествена игра, но просто класата на неговия противник си каза думата.

В първия сет интрига нямаше, тъй като Джокович стигна лесно до пробив, който успя да задържи до края на сета и да поведе в резултата.

Във втория сет сърбинът стигна до два пробива и по този начин спечели както сета, така и самата среща.

Междувременно французинът Жо-Вилфред Цонга също си осигури място на 1/4-финалите в Шанхай.

Той успя да победи японеца Кеи Нишикори със 7:6(5), 6:0, като демонстрира уникален характер в първия сет, за да върне пробива, с който изоставаше.

В предишните два мача между двамата азиатецът имаше две поредни победи срещу френския тенисист и се знаеше, че е неудобен противник за Цонга.

Мачът започна перфектно за Нишикори, който поведе с ранен пробив, но Цонга го върна и така първият сет се реши след тайбрек.

В него японецът поведе с 3:0, стигайки до ранен минипробив, но Цонга изравни на 3:3, а след това обърна своя опонент.

Във втория сет Цонга бе безкомпромисен и успя да победи на нула своя противник, като стигна до три пробива при неговото подаване.

Следващият противник на Жо ще бъде германецът Флориан Майер. Той успя да елиминира много изненадващо Давид Ферер, побеждавайки го с 6:4, 6:3.

Испанецът пък изпусна "златен шанс" да се изкачи до 3-ото място в световната ранглиста. Той щеше да го заема от следващия понеделник, ако бе достигнал до 1/2-финалите на турнира.

Хуан Мартин Дел Потро също се класира за 1/4-финалите, след като победи служебно Томи Хаас, след като германецът се отказа заради контузия.

Следващият му противник е Николас Алмагро, който победи Томаш Бердих с 6:7(6), 6:3, 7:6(4).