Първата ракета на българския тенис Григор Димитров продължава да демонстрира фантастична форма, като успя да се класира за финала на турнира от сериите АТП в Стокхолм.

Той победи силния французин Беноа Пер, който е номер 25 в световната ранглиста, като се наложи над него с 4:6, 6:2, 6:2.

Така нашето момче е само на победа от осъществяването на една от големите си мечти - спечелване на първа титла от турнир, от АТП ниво.

Хасковлията ще срещне обаче на финала силния испанец Давид Ферер, който надви латвиеца Ернест Гулбис с 3:6, 6:4, 6:1 в другия полуфинал.

Двамата са се срещали три пъти до момента, като българският тенисист има само един спечелен сет срещу испанеца и три загуби.

Въпреки това обаче Гришо имаше две загуби от два мача срещу Пер преди днешния двубой, но нашето момче постигна победа.

Ако успее да спечели турнира, Григор ще се изкачи до рекордното 24-о или 25-о място в световната ранглиста, което ще бъде нов рекорд за него.

Това обаче ще зависи и до голяма степен от представянето на Андреас Сепи в руската столица Москва.

С класирането за финала днес обаче Гришо си осигури чек за 50,400 евро, както и 150 точки за ранкинга.

Мачът между Гришо и Пер започна изключително силно за френския тенисист, който без проблеми си взимаше подаването и успя да осъществи един пробив.

В крайна сметка той бе достатъчен, за да може 25-ият в света да поведе в срещата със сет аванс и да се доближи до крайния успех.

Гришо обаче не се отказа и демонстрира шампионски характер.

Във втория сет французинът достигна до точка за пробив, но този път Григор бе безупречен и предотврати да загуби подаването си.

Нашето момче в крайна сметка достигна до ключовия пробив, а при 5:2 достигна и до втори такъв, за да успее да изравни сетовете.

Третият сет стартира равностойно, като в шестия гейм нашето момче стигна до три точки за пробив и успя да се възползва от третата.

При 5:2 Григор отново стигна до пробив при подаването на Пер, като по този начин спечели срещата и се класира за финала.

Финалът между нашето момче и Ферер ще се състои утре от 16:00 часа българско време в Стокхолм.