Григор Димитров отпадна в 1/8-финалите на силния турнир от сериите "АТП 1000" в Монте Карло, след като бе победен от испанеца Давид Ферер. 

Световният номер 6 стигна до успеха с 6:4, 6:2 и в следващия кръг ще се изправи срещу своя сънародник Рафаел Надал, който премаза без проблеми Андреас Сепи с 6:1, 6:3.

Това бе пети мач между двамата и четвърта победа за десничаря. С този успех той си го върна на Гришо за загубата на финала в Стокхолм преди година, когато нашето момче надделя над Ферер и така спечели първата АТП титла в кариерата си.

Българинът имаше да защитава 180 точки от достигането си на 1/4-финалите в миналогодишния турнир. След като обаче не успя да се справи със задачата си той ще спадне до 16-ото място в световната ранглиста през идната седмица, като ще отстъпи с две места. 

Следващият турнир на хасковлията е надпреварата в Букурещ, където нашето момче за първи път в кариерата си ще бъде водач на турнир от сериите АТП.
 



Първият сет започна перфетно за Гришата и нашето момче достигна до пробив още в първия гейм на своя противник, като по този начин поведе с 2:0 в резултата.

Хасковлията стигна до две точки за пробив при подаването на испанеца, а противникът му спаси едната, но след това подари гейма на българина след грешка от форхенд.

Испанецът обаче покачи значително оборотите и не само, че върна веднага пробива, но спечели пет поредни гейма, стигайки до два нови пробива, като по този начин поведе с 5:2 в резултата.

По всичко изглеждаше, че испанецът ще спечели лесно сета, но Григор стигна до две точки за връщане на един от пробивите, след което с изумителен форхенд по правата матира Ферер и намали изоставането си на 3:5. Българинът си взе и собствения си сервис гейм, за да намали изоставането си само на гейм.

При 5:4 в своя полза испанецът сервира за сета, но Григор реализира две точки за 30:0 в своя полза, но след това Ферер успя да обърне нещата и си спечели подаването, за да вземе и самия сет.

Вторият сет започна с лесен сервис гейм за българина, но Ферер успя не само да си вземе подаването, но и да стигне до пробив за 2:1 гейма.

Той се възползва от леки грешки на Гришо и стигна до две точки за пробив, но с добро излизане на мрежата Димитров спаси първата. При втората си точка за пробив Ферер успя да се възползва и да поведе в резултата.

Нашето момче веднага стигна до точка за връщане на пробива, но испанецът я спаси и увеличи аванса си на 3:1 гейма.

Гришо успя да намали пасива си само на гейм, като се наложи да спасява  няколко точки за пробив на Ферер. Испанецът обаче бе безкомпромисен до края на мача и взе следващите три гейма, като по този начин стигна и до нов пробив. Така той спечели и самия мач.