Григор Димитров продължава да мечтае да постигне нещо голямо на Уимбълдън и вярва, че всичко може да се случи до края на турнира.

Той победи трудно Александър Долгополов с 3:2 сета, след като наложи волята си в четвъртия сет, а в петия отнесе съперника си с 6:1 гейма.

Наистина беше много трудно. В такива мачове единственото, което мисля е как да остана на корта и да бъда колкото мога по-спокоен.

"Какво да кажа, Алекс е страхотен състезател, особено на трева и на бързи кортове. Той започна добре мача и ме подложи на натиск. Сервизът му бе много добър. Успях обаче да остана в мача", заяви след мача Гришо.

"Това е благодарение на всичката работа, която вложих в тренировките. Знаех, че няма да отиде на вятъра. Знаех как да използвам горивото си и трябваше да изчакам и да го пречупя".

"През целия мач треньорът ми Роджър Рашийд ми казваше, че имам горивото. Но играта ми я нямаше. След третият сет играта ми се появи. Накрая тялото беше най-голямото ми оръжие".

"Цел номер едно вече е постигната - да стигна до втората седмица. Има да се изиграе още много тенис.  Всичко може да се случи".

Александър Долгополов

Прочети още на: http://www.gol.bg/tenis/2014-06-27/famozen-grigor-s-izklyuchitelen-obrat-i-18-final-na-uimbaldan
 

Александър Долгополов

Прочети още на: http://www.gol.bg/tenis/2014-06-27/famozen-grigor-s-izklyuchitelen-obrat-i-18-final-na-uimbaldan