Румънката Симона Халеп премина успешно първия кръг на "Ролан Гарос", след като преодоля Евгения Родина от Русия след 7:5, 6:4.

Противничката на първата ракета на Румъния и една от най-силните тенисистки в тура е 91-а в световната ранглиста, но въпреки това до голяма степен успя да се противопостави на именитата и опонентка.

Халеп изкова успеха си за 75 минути.

Първият сет започна първоначално равностойно, но в третия гейм Симона достигна до пробив след кошмарна серия от 4 пропуска на бекхенд от страна на нейната противничка.

Румънката достигна и до втори пробив аванс за 4:1, но веднага след това нейната противничка успя да се върне в мача и след няколко силни гейма и два върнати пробива - в шестия и десетия гейм, изравни резултата на 5;5 при геймовете.

Следващият гейм бе кошмарен за рускинята, която се "самоуби" в този сет след две грешки от бекхенд, непредизвикана грешка и една двойна грешка като така Халеп достигна до пробив аванс за 6:5 и сервираше за сета.

Чаровницата от Румъния си взе подаването на нула и така поведе със сет аванс.

Вторият сет започна много равностойно и двете си взимаха подаванията до 3:3, но в седмия гейм Халеп проби опонентката си след два впечатляващи уинъра и една непредизвикана грешка на противничката и.

Пробивът бе върнат веднага и резултатът изравнен на 4:4, но Халеп стигна до нов такъв, а след това си взе подаването и стигна до крайния успех. 

В следващия кръг тя ще срещне Миряна Лучич Барони, която надделя над Лорън Дейвис след 6:3, 3:6, 6:3.