Кралят на клея Рафаел Надал е прибрал 500 000 евро, за да участва на турнира на червени кортове в германския град Хамбург, пише вестник "Велт".

14-кратният победител в турнирите от Големия Шлем, който е шампион в Хамбург през 2008 година, се е договорил с директора на турнира Михаил Щих да получи баснословната сума.

Щих, който спечели Уимбълдън през 1991 година, призна за финансовия риск да "наеме" Рафа в последния момент срещу заплащане.

"Ние искахме да го убедим да участва от две години. Осъзнаваме финансовия риск, но тенисист като Надал е магнит за зрителите. Има трима тенисисти, които привличат публиката на всеки турнир - Надал, Федерер и Джокович", обясни Щих.

"Най-после успяхме да го доведем и сме много щастливи. Много сме много развълнувани, че най-добрият играч на клей за всички времена ще играе на нашия турнир."

"Надал е изключително мотивиран, той иска титлата на всяка цена. Преди две години доведохме Федерер и обещахме, че на турнира ще взимат участие най-добрите състезатели в света. Изпълнихме обещанието си", добави германецът.