Григор Димитров продължава да се дъни и дъни. Той отпадна още на старта на турнира "Rakuten Japan Open" в японската столица Токио, след като бе победен от 32-ия в света французин Беноа Пер, който спечели мача след 6:4, 3:6, 6:1. 

Преди този мач двамата си бяха разменили по една победа на ниво АTP, след като през 2012 година Пер победи нашето момче на US Open след 5:7, 6:3, 7:6(4), 6:2, а година по-късно Гришо му го върна след победа с 4:6, 6:2, 6:2 в Стокхолм.

Това пък е поредната издънка на българина, който отпадна доста нелепо в Куала Лампур, след като загуби от германския ветеран Бенямин Бекер, а сезонът му като цяло може да бъде определен като провал. 



Първият сет започна кошмарно за хасковлията и той бе пробит още в началото. Пер достигна до пробива си в първия гейм. Нашето момче направи хубави комбинации и точки по време на сервиса си, но две двойни грешки му "изядоха главата" и в крайна сметка сдаде подаването си.

Французинът сервираше доста солидно по време на целия сет и успя да спечели 82 % от точките на първия си сервис, а Гришата така и не успя да достигне дори до точка за връщане на пробива.

Така българинът загуби сета на откриването и позволи на своя противник да се доближи до успеха в мача.

Вторият сет обаче започна силно за българина и след като си взе гейма той достигна до 0:40 при сервис на противника си.

За негово съжаление обаче Пер вкара поредица от хубави удари и обърна нещата в своя полза, за да си вземе подаването.

След поредица от грешки на французина обаче Гришата достигна до три шанса за пробив, за втори път от началото на сета, при аванс от 3:2 в негова полза при геймовете.

Пер спаси първия си шанс с хубав удар, а след това след две непредизвикани грешки Григор пропиля и другите си две възможности да пробие подаването на противника.

Нашето момче не се предаде и стигна до още две точки за пробив в същия гейм, но в крайна сметка французинът успя да се пребори и да си вземе подаването.

Димитров не се отказа, въпреки че изпусна два страхотни шанса да поведе с пробиви от началото на сета и при 4:3 в своя полза достигна отново до 0:40 при сервис на противника си, но този път успя да пробие след като се възползва от втория си шанс в гейма. 

Пер пък започна бясно да удря ракетата си в мрежата, след като бе пробит. В следващия гейм Гришата си взе подаването и изравни сетовете.

Вместо да се мобилизира и да направи пълен обрат Гришо допусна ранен пробив във втория гейм на третия сет, а освен това неговият противник си взе и първите две подавания.

Така Пер поведе с 3:0 в геймовете, а Григор правеше всичко по силите си да обърне развоя на сета. 

Той си взе подаването на нула, за да намали изоставането си на 1:3, а след това стигна и до точка за пробив, след като Пер прави топката в мрежата при опит за къса топка. 

Французинът обаче успя да я спаси с хубав сервис, а след това си взе подаването и поведе с 4:1 в геймовете.

В следващия гейм Пер достигна до още един пробив, след като Григор първо изпрати форхенд в аут, а след това с непредизвикана грешка се "самоуби". 

Беноа си взе най-важното подаване и така спечели мача.