Първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров отпадна на 1/4-финалите, на силния турнир в Торонто, след като загуби от световния номер 6 Кеи Нишикори след 3-6, 6-3, 2-6.

Нашето момче имаше доста силни моменти в мача и дори при повече късмет можеше и да направи нешо доста повече от просто една загуба.

В първия сет Кеи бе по-добрият на корта и стигна до пробив в петия гейм, за да поведе с 3-2. Той взе подаването на Гришо, на нула.

В деветия гейм японецът проби за втори път, след като Гришо направи няколко груби грешки.

Вторият сет обаче започна отлично за нашето момче и българинът поведе с пробив още в първия гейм. Той дръпна с 0-40 при сервис на японеца и материализира втория си шанс за пробив.

В следващите геймове и двамата имаха точки за пробив, но все пак си взимаха подаванията. В деветия гейм пък Гришо проби за втори път и така прати мача в трети сет. Това бе първи сет за нашето момче срещу японеца в историята на съперничествата между двамата.

Третият сет започна отлично за Гришо, но само на пръв поглед. Той си взе подаването на нула, а след това изпусна два шанса да пробие. 

Последваха обаче силни минути за японеца, който проби в третия гейм, а след това достигна до пробив и в петия гейм, за да стигне до крайния успех. 

Това бе четвърти мач между двамата и четвърта победа за Кеи.