Григор Димитров заслужи водещо място в още една годишна класация. Специализиран американски тенис сайт постави българина на пета позиция за най-зрелищно разбиване на ракети. На турнира в Истанбул през месец май той изля мощно нервите си върху три от тях, а за поведението си отнесе гейм наказание и загуби финала.

Впоследствие 17-ият в света се извини на публиката, но въпреки това събра доста негативи за невъздържаните емоции. Получи обаче и подкрепа от един от приятелите си на корта – кипъреца Маркос Багдатис. Къдрокосият тенисист обяви, че подобно поведение е човешко – хората се забавляват, а играчите имат нужда да излеят яда си.

На върха в своеобразната класация са Серена Уилямс и французинът Беноа Пер, които могат да се похвалят дори със собствено топ 10 по този показател. Най-атрактивното разбиване чернокожата американка демонстрира в мача срещу сънародничката си Кристина Макхейл на „Уимбълдън”, когато загуби първия гейм и на пейката изля гнева си върху ракетата. След щастливата развръзка на двубоя обаче Серена грейна и дори подари повредената ракета на свой фен.

Пикът при французина Пер е на откритото първенство на Австралия. Тогава той губи от тийнейджър, играещ с уайлд карт, и в яда си така хвърля ракетата, че тя за малко да контузи момчето, подаващо топките.

В топ 10 място намериха и джентълмените в тениса – сърбинът Новак Джокович и Роджър Федерер. Швейцарецът привлече вниманието на авторите на класацията със „сдържаната си ярост“. След загубата на финала в Бризбейн той просто… пусна ракетата на земята.