Шесткратният шампион Новак Джокович (Сърбия) не скри разочарованието си от отпадането във втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, но отдаде заслуженото и на победилия го Денис Истомин (Узбекистан).

Поставеният под номер 2 Джокович загуби от натурализирания руснак Денис Истомин с 6:7(8), 7:5, 6:2, 6:7(5), 4:6 след 4:48 часа игра.

С успеха 30-годишният Истомин, 117-и в световната ранглиста в момента, изравни най-доброто си класиране в Мелбърн. 

Джокович пък отпадна във втори кръг на турнир от Шлема за първи път от 2008 година на "Уимбълдън". Той записа и най-слабото си представяне в надпреварата от 2006 година, след като в предишните два сезона триумфира с титлата.

"Денис игра чудесно. Заслужаваше да спечели. Той беше по-добрият във важните моменти. Игра агресивно, сервира отлично в ключовите точки. Не съм доволен от цялостното си представяне, но нямаше и какво много повече да направя. Беше един от тези дни, в които не се чувствах добре, а срещу мен съперникът играеше великолепно. Това се случва в спорта. Когато беше необходимо, той правеше наистина страхотни удари. Шапки долу пред Истомин", заяви Джокович.