Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Серина Уилямс (САЩ) планира да се завърне на корта в началото на следващата година и да защитава титлата си на Откритото първенство на Австралия от 15 до 28 януари, съобщи директорът на надпреварата Крейг Тайли. 36-годишната американка на роди дъщеря си Алексис Олимпия Оханян на 1-и септември.

"Серина ще се завърне. Тя иска да играе на Откритото първенство на Австралия и да защитава титлата си. Тя вече тренира и има достатъчно време, за да се подготви физически", коментира Тайли. 

Уилямс спечели 23-ата си титла от Големия шлем именно в "Мелбърн Парк" в началото на настоящия сезон, когато е в начална фаза на първата си бременност. 

Тя ще се бори за рекорден чек от 4 милиона австралийски долара за шампиона, увеличение с 20 процента в сравнение с миналия сезон. Общият награден фонд на турнира също е вдигнат с 10 процента до 55 милиона австралийско долара.

Серина Уилямс подобри рекорда на Щефи Граф от 22 титли от Големия шлем в модерната ера на тениса след 1968 година. Тя се стреми да изравни постижението на австралийката Маргарет Корт от 24 трофея.