Тотнъм победи с 1:0 УБА на "Дъ Хоутърнс" и запази преднината си от четири точки пред Арсенал и три пред Евертън в битката за четвъртото място във Висшата лига.

След този успех "шпорите" дори са само на една точка от третото място и Челси. Единственото попадение в мача заби Гарет Бейл в 67-ата минута.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което имаше много битка и малко голови положения.

Веднага след почивката обаче Горан Попов от УБА си изпроси нелеп червен картон и това сериозно наклони везните в полза на Тотнъм.

"Шпорите" методично наложиха превес, притиснаха сериозно домакините си, вкараха красив гол и заслужено си взеха трите точки.

Футболистите на УБА също заслужават добри думи, но те бяха провалени от Горан Попов, който лиши отбора си поне от точката в този мач.



Домакините от УБА започнаха атакуващо мача и можеха да вкарат още в самото начало. В 4-ата минута Шейн Лонг получи страхотен пас от Лукаку и остана сам срещу Уго Лорис, но си поведе твърде дълго топката и тя излезе в аут, като изпусна невероятно положение за гол.

Малко по-късно Лукаку пое топката на гърди и напредна до дъгата на наказателното поле, след което и стреля, но Лорис спаси.

Отговорът на Тотнъм бе мощен пробив на Аарън Ленън по дясното крило, последва меко центриране към Клинт Демпси, който стреля с глава от малкото наказателно поле, но до дясната греда в аут.

В 15-ата минута Гарет Бейл навърза отбраната на домакините и центрира остро в пеналта на УБА, но там защитата се справи. Малко по-късно Гарет Бейл пусна страхотен пас към Дефоу, но Фостър много предвидливо излезе и изчисти топката.

Постепенно играчите на УБА отново взеха инициативата и можеха да вкарат в 21-ата минута. Тогава Шейн Лонг се откъсна отляво, нахлу в наказателното поле и стреля диагонално, но Уго Лорис показа класа и спаси.

Тотнъм отговори със свирепа тупалка на Дембеле, но високо над вратата. В 25-ата минута Дорънс бе изведен отдясно и навлезе в наказателното поле на Тотнъм, но там бе блокиран много правилно от Доусън.

Минута по-късно Гарет Бейл за пореден път се пусна по дясното крило и центрира към Клинт Демпси, но той не успя да стигне до топката и да я засече във вратата на домакините. Последва и далечен удар на Клинт Демпси, но топката мина до дясната греда на Фостър.

В 34-ата минута Тотнъм получи страхотен шанс да вкара, но Гарет Бейл стреля високо над вратата от прек свободен удар на границата на наказателното поле на УБА.

Три минути по-късно неприятна контузия в глезена получи Дефоу, който напусна игра и на негово място се появи новото попълнение на "шпорите" Люис Холтби. Към края на полувремето домакините увеличиха темпото и стигнаха до страхотно положение за гол.

В 41-ата минута Лукаку се откъсна от защитата на Тотнъм и остана сам срещу Лорис отляво, последва диагонален шут, но високо над горната греда.

В продължението на първото полувреме Гарет Бейл навърза защитата на УБА и стреля отлично с левия крак, но Фостър показа класа и спаси.

Второто полувреме започна с червен картон за играч на УБА. Горан Попов влезе в разправия с Кайл Уолкър, след което се опита да го наплюе и заслужено бе пратен по-рано под душовете с директен червен картон.

Балканският манталитет на Попов му струваше доста скъпо в тази ситуация. Това даде криле на "шпорите", които натиснаха сериозно домакините и ги натикаха пред наказателното им поле.

В 54-ата минута Люис Холтби се освободи от защитата на УБА и стреля в близкия ъгъл, но в аут. Последва мощна тупалка на Беноа Асу-Екото, но над гредата. Четири минути по-късно Тотном получи страхотен шанс за гол, но Кайл Уолкър стреля от точката на дузпата в аут.

Малко по-късно Гарет Бейл направи самостоятелен рейд по лявото крило и за момент се озова сам срещу Фостър, но вратарят показа класа и спаси. Изгонването на Горан Попов сериозно наруши темпото на игра.

"Шпорите" се изнесоха в половината на домакините, а от своя страна футболистите на УБА се бяха бетонирали пред вратата си и основно се защитаваха.

В 67-ата минута Тотнъм направи страхотно разиграване пред вратата на УБА, при което топката достигна до Гарет Бейл, който леко си я поведе и с мощна тупалка от дъгата на наказателното поле една не скъса мрежта за 0:1.

Това попадение сериозно успокои гостите, които вече залагаха на многоходови разигравания и не даваха никакви шансове на домакините.

В последните минути на мача футболистите на УБА се опитаха да вкарат и да вземат точка от тази среща, но така и не стигнаха до сериозно голово положение. Така Тотнъм заслужено взе победата и твърдо е в Топ 4 на Англия.

УБА - Тотнъм 0:1

Голмайстор: Гарет Бейл (67)

Червен картон: Горан Попов (47)