Тотнъм победи и елиминира Астън Вила с 4:0 в среща от третия кръг за Купата на лигата в Англия. Мачът се игра на стадион "Вила Парк" в Бирмингам.

Столичани откриха резултата малко преди почивката чрез Джърмейн Дефоу, а след подновяването на играта Паулиньо добави второ попадение. С две асистенции в тези ситуации се отличи Люис Холтби.

Малко преди края на редовното време "шпорите" довършиха съпротивата на своя опонент. Дефоу пусна в пеналта към влезлия като резерва Чадли, който мушна топката в близкия ъгъл след диагонален изстрел.

В добавеното време Дефоу вкара втория си гол, след третата асистенция в срещата на Холтби.



Българският национал Александър Тонев остана на терена над 80 минути, като именно той отправи първия удар в срещата, който обаче мина доста далеч от вратата. Младокът изобщо не се притесни да шутира от движение, но не успя да "хване" добре топката.

Бяха изминали десетина минути игра, когато Дефоу стреля силно извън наказателното поле, но право в тялото на съперников футболист. Ламела също опита късмета си от двайсетина метра, но би доволно в аут.

Олбрайтън бе изведен чудесно отляво и опита да излъже Фридел с плътен диагонален удар към долния десен ъгъл, но опитният вратар показа рефлекс и изби.

Тотнъм реагира светкавично и осъществи бърза контра. Дефоу отново заложи на силен удар, но този път Стиър застана на пътя на топката, избивайки атрактивно.

Стражът на бирмингамци щеше да стане за резил малко след това, когато се забави и изрита топката пред шпагата на хвърлилия се смело напред Джърмейн Дефоу. За щастие на стража, топката профуча над вратата. В средата на първата част Кейн би неточно.

В заключителните минути на първото полувреме "шпорите" доминираха. Стиър спаси страхотни удари на Ламела и Дефоу, но в 45-тата минута капитулира. Холтби копна зад защитата и Дефоу стреля безпощадно с глава в долния ляв ъгъл, откривайки резултата.

Веднага след почивката се получи куриозен момент - влезлият като резерва Никлас Хелениус се отскубна от защитата и навлезе в наказателното поле. Ян Вертонген се спъна зад футболиста на Астън Вила и при падането си събу гащетата му. Хелениус все пак шутира, макар и доста неточно, а реферът не уважи претенциите на Вила за наказателен удар.

В 49-тата минута Люис Холтби центрира от корнер и от границата на малкия пеналт Паулиньо засече топката много атрактивно във въздуха, удвоявайки аванса на лондончани. В средата на второто полувреме Хари Кейн на няколко пъти навърза отбраната на бирмингамци, но така и не успяваше да намери пролука за стрелба.

Четвърт час преди края на редовното време Сашо Тонев загря ръкавиците на Брад Фридел след мощен удар от около 25 метра, но опитният вратар бе застанал на мястото си и спаси.

В 86-тата минута Джърмейн Дефоу овладя и изведе Насер Чадли в коридор. Последният стреля без забавяне с левачката по диагонала, пращайки топката в близкия ъгъл на вратаря Стиър.

В добавеното време на мача Холтби изведе Дефоу сам срещу вратаря и за опитния голаджия не бе проблем да финтира Стиър и да прати топката в опразнената врана.


Астън Вила - Тотнъм  0:4

0:1  Джърмейн Дефоу - 45'

0:2  Паулиньо - 49'

0:3  Насер Чадли - 86'

0:4  Джърмейн Дефоу - 92'


Астън Вила: Стиър, Влаар, Бенет, Бейкър, Лоутън, Силва, Бакуна, Ахмади (Боуъри - 46'), Олбрайтън, Тонев (Робънсън - 82'), Козак (Хелениус - 46')

Тотнъм: Фридел, Чиричес, Вертонген, Уокър (Доусън - 80'), Фрайерс, Сандро, Паулиньо (Дембеле - 64'), Кейн (Чадли - 73'), Холтби, Ламела, Дефоу