Тотнъм и Челси завършиха 1:1 в среща от шестия кръг на английската Висша лига, която се игра на стадион "Уайт Харт Лейн", след като си размениха по едно силно полувреме.

Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме, когато Гилфи Сигурдсон завърши чудесна многоходова акция на своите съотборници. Преди почивката Паулиньо нацели гредата.

През второто полувреме Челси натика своя противник в собствената му половина и изравнителният гол не закъсня. Отбеляза го Джон Тери, който засече с глава центриране на Хуан Мата от фаул. Това бе първото попадение на "сините" като гост в първенствто през този сезон.

Гостите имаха явно преимущество, но към края на срещата Фернандо Торес бе изгонен, след като получи пресилен втори жълт картон. След равенството Тотнъм събра 13 точки и временно излезе на върха в класирането. Челси пък вече има 11 пункта и се намира на третата позиция в таблицата.



Двата тима стартираха много енергично градското дерби, водейки здрава битка за всяка педя терен. На няколко пъти домакините опитваха дълги извеждащи подавания към Роберто Солдадо, но бранителите пред Чех успяваха да блокират стрелеца.

Паулиньо отправи от дистанция първия удар в срещата, но той бе лишен от точност и по-скоро развесели зрителите по трибуните. На отсрещната врата Лампард видя възможността да бие с левия крак извън наказателното поле от движение, но диагоналният му изстрел прелетя високо в аут.

Десетина минути след началото на срещата Ян Вертонген се опита да свали топката с глава след центриране от фаул, но тя дойде твърде дълга за притичалия Солдадо.

В 19-тата минута Тотнъм откри резултата след великолепна комбинация на скорост. Дембеле намери Ериксен, който чукна към Солдадо в наказателното поле. Нападателят видя връхлитащия Гилфи Сигурдсон и му поднесе топката. Исландецът се оказа по-бърз от Иванович и Тери, пращайки топката в долния ляв ъгъл от трудна позиция.

Малко след това Бранислав Иванович спаси чист гол, след кто успя да изчисти в корнер подаване отдясно на Таунзенд, точно пред погледа на Паулиньо, който чакаше да се разпише на пет метра от голлинията. Последва точен удар на Ноутън от двайсетина метра, но Чех не бе затруднен.

Постепенно "сините" успяха да се настанят в половината на своя опонент, но дефанзивният вал на домакините успяваше да се справи. Последваха чести нарушения, предимно около центъра, в резултат от които играта бе твърде накъсана.

В 40-тата минута Кайл Уокър се забави и топката му бе отнета от Еден Азар пред границата на наказателното поле. Белгиецът направи две крачки и отправи мощен изстрел, но топката рикошира в тялото на Вертонген.

Фернандо Торес натисна Доусън при една висока топка и защитникът на Тотнъм неволно свали за Оскар, който отправи много красив шут от въздуха, но Уго Лорис следеше ситуацията и улови.

Последва мълниеносна контраатака на "шпорите". Таунзенд напредна по дясното крило и хитро намери Паулиньо, който остана очи в очи срещу Чех. Южноамериканецът стреля покрай вратаря от малък ъгъл, но топката се отби в страничната греда и излезе в аут. В добавеното време на първата част Тери стреля неточно с глава.

След подновяването на играта Челси отново натисна. Феноменален пробив отдясно на Фернандо Торес остави зад гърба му двама бранители. Испанецът центрира в малкия пеналт към Оскар, но топката дойде дълга за бразилеца.

Торес продължи да тормози защитата на "шпорите", като този път нападателят развинти Майкъл Доусън и остана сам срещу Лорис, но френският страж спаси. Малко след това Мата вкара топката в мрежата, но попадението правилно бе отменено заради засада на крилото при подаването но Торес към него.

Тотнъм трудно намираше играта си и действията се водеха изцяло в половината на домакините. Еден Азар стреля извън наказателното поле, но Лорис улови насочения към долния му ляв ъгъл удар.

В 65-тата минута Челси напълно заслужено изравни резултата. Хуан Мата центрира меко от пряк свободен удар и от близо седем метра Джон Тери нанесе безпощаден удар с глава, пращайки топката в долния ляв ъгъл.

Четвърт час преди края на редовното време Торес изведе влезлия като резерва Андре Шюрле на добра позиция, но ударът на германеца от близко разстояние бе париран от Уго Лорис.

В 81-та минута Фернандо Торес получи втори жълт картон, след като при борба във въздуха за висока топка удари с глава Ян Вертонген. Веднага след това Тотнъм събра самочувствие и Холтби би с левия крак от двайсетина метра, но в тялото на защитник. После Дефоу шутира слабо към вратата на Чех.

В 87-та минута Сигурдсон отправи страхотен удар от воле, извън наказателното поле. Чех не помръдна, но кълбото прелетя в близост до страничната греда. В добавеното време на двубоя Чадли стреля мощно, но доста неточно от дистанция.


Тотнъм - Челси  1:1

1:0  Гилфи Сигурдсон - 19'

1:1  Джон Тери - 65'


Червен картон (втори жълт): Торес (Челси) - 81'


Тотнъм:  Лорис, Вертонген, Доусън, Ноутън, Уокър, Паулиньо, Дембеле, Таунзенд (Чадли - 63'), Сигурдсон, Ериксен (Холтби - 70'), Солдадо (Дефоу - 77')

Челси:  Чех, Тери, Луис, Коул, Иванович, Оби Микел (Мата - 46'), Рамиреш, Лампард, Оскар (Аспиликуета - 83'), Азар (Шюрле - 69'), Торес