„Лестър“ ще търси отстраняване на „Атлетико“ (Мадрид) и класиране на полуфинал в Шампионската лига с… тъчове. Актуалният първенец на Англия излиза в среща реванш срещу тима на Диего Симеоне, съобщава "Труд".

„Дюшекчиите“ спечелиха първия мач с 1:0. „Лестър“ ще направи всичко, за да продължи своята приказка в Шампионската лига. „Лисиците“ участват за първи път в надпреварата и имат шанс за класиране на полуфинал. Шампионът на Англия спечели всичките си 4 домакинства в турнира и в тях допусна само един гол. А именно от попадения се нуждаят „лисиците“ срещу „Атлетико“.

„Ще ги борим с тъчове – призна полузащитникът Дани Дринкуотър. – За нас страничните хвърляния са като корнерите. Това ще е тайното ни оръжие срещу „Атлетико“, защото те не са свикнали на подобно нещо.“
През уикенда „Лестър“ направи 2:2 като гост на „Кристъл Палас“ в мач от Висшата лига. Едно от попаденията падна именно след тъч. Роберт Хут вкара с глава след хвърляне на Кристиан Фукс.

Часове преди реванша Саул от „Атлетико“ направи шокиращо разкритие. Халфът сподели, че му се е налагало да играе два сезона с прикачен катетър и е пикаел кръв след всеки мач и тренировка. „Със сигурност не ми беше лесно – каза Саул. – Рискувах здравето си, воден от желанието да играя за „Атлетико“.“

Проблемът възникнал след удар, получен на 25 февруари 2015 г. в мача срещу „Байер“ (Леверкузен) в Шампионската лига. Оказало се, че испанецът получил хематом в бъбрека. Тогава Саул остана в болницата в Леверкузен, но след това продължи да играе футбол.