Волейболният национал Методи Ананиев отново се контузи. Мечката, както го наричат във волейболните среди, е с травма в ахилеса.

Доскоро българският волейболист, който се състезава в полския Индикпол АЗС Олшчин се възстановяваше от тежка контузия. Посрещачът скъса връзки на коляното точно в началото на първенството и пропусна целия сезон.

Ананиев не успя да се включи и в нито един от мачовете на националния отбор на България, тъй като възстановяването му продължи прекалено дълго.

Неприятната новина в полския клуб разтърси целия щаб, който вече търси заместник на Ананиев. Драмата се е разиграла в полуфиналния мач от мемориалния турнир "Здзислав Амброзяк" във Варшава срещу гранда СКРА Белхатов.

В същото време Галатасарай, където играят Теодор Салпаров и Владо Николов, спечели международния турнир по волейбол в Добрич. Истанбулският гранд успя да се справи с отбора на Томис (Констанца) с 3:1 (23, -29, 19, 18) на финала.

За Томис играе друг български национал - Владислав Иванов. Тимът на Лимона обаче успя да измъкне само гейм. Пред около 700 зрители в зала "Добротица" отборът на Драган Нешич остана непобеден и си тръгна с купата към Истанбул.

Томис Констанца остана на втора позиция, а домакините от Добруджа 07 заеха трето място, след отказа на Левски Волей да изиграе последния си мач.