Динамо (Загреб) започна днес лятната си подготовка, а преди първото занимание българският треньор Ивайло Петев говори пред медиите и демонстрира сериозна увереност. Той каза, че не се интересува нито от Риека, нито от Хайдук и е сигурен, че Динамо ще бъде шампион.

Също така стана ясно, че защитникът-ветеран Гордан Шилденферд няма да бъде част от отбора за новия сезон и е свободен да си търси ново предизвикателство в кариерата.

"Ценя Шилденфелд, ценя неговият опит и класа, но през миналата година нямаше това постоянство, което искаме. Тук са и Филип Бенкович, и Рахмани- все млади играчи, така че централната зона на защитата не е проблем, заяви Петев.

Също така на първата тренировка не се появи бразилецът Саммир, който ще се забави ден или два заради заболяване на баща си, както и Ел Арби Судани и Пиварич. Последните двама са национали на страните си и Петев им е дал няколко дни допълнителна ваканция.

"Днес, на първата тренировка на отбора, ние знаем накъде вървим и как. Наясно сме какво се обърка през миналия сезон, започна Петев и добави, че всеки знае историята как един нов сезон започва от нула.

"Всички играчи ще получат своя шанс в началото на подготовката. Единственият критерий за това кой играе и кой не ще бъде показаното на терена. Очаквам да се подготвим добре за началото на първенството и за мачовете от Европа.

Съвсем очаквано Петев беше попитан дали е наясно какви точно са били грешките през миналия сезон, че Динамо е изпуснал титлата. Много, много съм мислил затова. Така че отново повтарям, поемам си отговорността. Но от друга страна това, което се случи миналата година ни е урок, който не бива да допускаме да се повтаря".

"Не ме интересуват нито Риека, нито Хайдук. Ще видите, че в края на сезона ще бъде Динамо Загреб шампион. Мене ме вълнува единствено Динамо. Ако играем както искам, няма кой да ни победи".