Датският Брьондби дели Берое от приходи от над 1,25 милиона лева. Този тим ще застане на пътя на заралии във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Приходите, които ще напълнят касата на клуба, ще са от наградния фонд на турнира, продажба на билети, рекламни и телевизионни права.

Старозагорци гледат уверено към сблъсъци със скандинавците, след като в първия си мач от първия кръг удариха с 2:0 литовския Атлантас Клайпеда. Реваншът, който се очертава като формалност, е в четвъртък, 9 юли, от 20:00 часа.

До момента пропуските за двубоя се харчат повече от добре. До вчера бяха продадени около 4 хиляди талона. Билетите са на цени от 6 и 12 лева, а във ВИП-а се влиза срещу 50 лева. Очаква се двубоят да бъде изгледан от около 7 хиляди зрители, което означава приход за клуба в рамките на 70 хиляди лева.

За домакинството на Брьондби сумата би нараснала на над 100 хиляди лева – заради по-голяма посещаемост, както и по-скъпи пропуски за стадиона. Най-вероятно ръководството на клуба ще определи стойността на талоните в петък, 10 юли (почти сигурно те ще са на цени от 8 и 15 лева). При елиминиране на датчаните и класиране за третата фаза се чакат приходи, подобни на тези с Брьондби.

Лъвският пай обаче идва от наградния фонд, който дава УЕФА. За участието си в първия квалификационен кръг на Лига Европа Берое получава 200 хиляди евро. Мачовете срещу скандинавците пък ще вкарат в касата още 210 хиляди от европейската валута. А ако те бъдат елиминирани и старозагорци достигнат до третия квалификационен кръг, ще получат още 220 хиляди евро. Т.е. постъпленията само от УЕФА ще бъдат в размер на 630 000 евро (1,25 млн. лева).

В Берое обаче отбягват да коментират задаващите се мачове с Брьондби, които са на 16 и 23 юли (първият ще е в Стара Загора), а предпочитат да се съсредоточат върху срещата с Атлантас в четвъртък. „Не сме притеснени от големия успех на скандинавците (б.р. – датчаните победиха с 9:0 Ювенес от Сан Марино).

Сега целта е да вземем реванша с Атлантас и да се класираме в следващия кръг. След това ще се насочим към Брьондби. Треньорите ще ги разучат и ще ни обяснят как по най-добрия начин да играем срещу тях“, каза капитанът Иво Иванов.