Старши треньорът на Левски Николай Костов бе доволен от двубоя срещу Локомотив (Пловдив), спечелен от "сините" с 2:1. Изказването му след мача беше прекъсвано от викове „Оставка“ по негов адрес.

"Доволен съм от това, което видях и от двата отбора. Стана добър мач. Предварително очаквах да бъде по-спокоен двубой, а се получи зрелищен мач. Отборът на Локомотив винаги доставя удоволствие да играеш срещу него, защото Александър Томаш е от треньорите, които разбират играта и ти поднася изненади. Затова и трябваше да коригираме някои неща на почивката. Трябва да уважаваме и малките победи, защото имаше много битка. Поздравявам играчите и на двата отбора за това, което предложиха днес", заяви Костов и отговори на въпроса как е приел факта, че Левски няма да участва в евротурнирите през следващия сезон.

"Доста тъжно е за нас, но трябва да приемем това, което се случи. Левски е отбор, който винаги трябва да подобрява играта си и тя трябва да бъде основен фундамент за резултатите. Не можеш да стигнеш върховете, без да изкачиш планината. Изисква се време, но ние избързваме с някои процеси. Предстоят анализи. Феновете искат бързи резултати. Предстоят анализи от ръководството. Не трябва да се срамуваме от постигнатото. Беше тегаво и тежко да работим в такава среда“, добави той.

„Противоречията в един отбор, особено между публиката… може би сме единственият отбор на Балканите, които имат толкова агресивни противоречия между двете публики“, отсече специалистът.

„Новият футболист е готвен под стила на нашия отбор. Имаме си изграден стил. Трябва повече да се работи. Обяснил съм на ръководството за тези неща. Търпението ще помогне на отбора да си изгради идентичност. Онези, които танцуваха, бяха критикувани и осмивани от онези, които не чуваха музиката. Така се получаваше“, заяви още Костов.