Че имаше малко повече екшън на Миньор - ЦСКА, това едва ли учудва някой. От доста време перничани не бяха приемали голямо име в българския футбол, та предизвикателството срещу червените, па макар и на ниво "В" група, си бе голямо. И за полиция, и за фенове.

В края на второто полувреме се получиха неприятни сцени в сектора за гости, но полицията овлада положението без излишни дествия и емоции, с които да нагнети допълнително обстановката.

Истински фенове на ЦСКА ли бяха това? Мнозина със сигурност си задават този въпрос, тъй като нямаше и повод да се стигне дотук, до тези действия. ЦСКА водеше в резултата, всичко си беше спокойно на трибуните, разбира се, без традиционните димки, факли и пиратки, и изведнъж... Опит за чупене на оградата, скъсано знаме, налагане на полицаи с прътове за знамена, че дори и винкел, който издрънча, падайки на бетонната настилка в сектора.

Преди мача Калоян Стоянов - Цимбика и неговите хора от "Червен легион" са били засечени да се събират на бензиностанция "Шел" в Перник, съобщава "Всеки ден".

Около 10 автомобила са били, поне така твърдят хора от полицията в града. Очакваха се ексцесии в сектора на ЦСКА, тъй като мачът с Миньор бе последен за годината за първенство на "В" група, а Цимбика в този град плува като в свои води - на всички е ясно.

Бившият служител в ЦСКА и подопечен на "Титаните" Иво Иванов и Димитър Борисов, не е долюбван в Сектор "Г", но всячески се опитва да се натрапи там и постоянно търси провокации, на този етап все още по мирен и хитър начин.

Е, този път червените анцузи на "Червен легион" не бяха в сектора, никой не видя и Цимбика. Но се видя нещо друго - много хора черни качулки и маскирани лица, които със сигурност не са истински фенове на ЦСКА.