Берое замина за втората част от зимната си подготовка, която ще се проведе в Кипър. Тимът излетя с полет от София до Ларнака и ще бъде настанен в курорта Протарас, в непосредствена близост до Агия Напа. "Зелените" ще останат на кипърска земя до 2 февруари. За това време отборът ще изиграе 4 контролни срещи.

Централният защитник Илия Миланов не отпътува със своите съотборници за Кипър. Причината Миланов да остане в България е контузия в коляното, която изисква повече време за възстановяване. На бранителя му предстоят редица процедури за да може травмата да отшуми по-бързо. Миланов има договор с отбора до края на сезона.

Първи съперник на Берое в Кипър ще бъде полският елитен тим Лех (Познан), а срещата ще се проведе на 24 януари. Три дни по-късно старозагорци ще се изправят срещу друг отбор от Полша - Висла (Плоцк). Третата контролна среща ще бъде на 29 януари, а съперник в нея е руският елитен отбор УФА. Последната проверка на кипърска земя е планирана за 1 февруари срещу Зирка (Кропивницкий), които са от елитната дивизия на Украйна. Всички срещи са с начален час 15.00.

Новото попълнение в отбора Антон Карачанаков ще се присъедини към тима в понеделник (23 януари).

Групата на Берое за лагера в Кипър:

Благой Макенджиев, Михаил Михайлов, Веселин Пенев, Георги Динков, Иво Иванов, Венцислав Василев, Пламен Тенев, Атанас Зехиров, Том, Кохей Като, Борислав Цонев, Карлос Охене, Денислав Станчев, Ерик Почански, Георги Божилов, Мартин Райнов, Жуниор Мапуку, Матеас Делич, Радослав Кирилов и Руси Чернаков.