Една класическа поговорка гласи, че ако има две, има и три. Довечера Кристиано Роналдо и съотборниците му в португалския национален тим ще опитат да дадат поредното доказателство за тази поговорка.

Капитанът на иберийците има два гола във вратата на Петер Чех досега в кариерата си. И ще иска да увеличи сметката си на три, когато Португалия и Чехия излязат в първия четвъртфинал от Евро 2012 тази вечер.

Кристиано Роналдо вкара първия си гол срещу Петер Чех на финала на Шампионската лига през 2008 г. Тогава той се разписа с глава, за да даде аванс на Юнайтед, но Челси изравни. След това Чех спаси дузпа на Роналдо, но въпреки това трофея отиде в Манчестър Юнайтед.

Следващият гол на Кристиано във вратата на Чех беше на миналото европейско първенство. В груповата фаза на Евро 2008 Португалия победи с 3:1, а Роналдо вкара с десния крак. Сега ще опита да оформи своя "хеттрик" срещу вратаря на Чехия.

Ако Роналдо вкара два гола довечера, ще стигне кота 70 попадения този сезон. До момента той има 68 гола в 67 мача за Реал Мадрид и Португалия. Вкара 60 пъти за кралския клуб и още 8 за националния си тим.

Но капитанът на Португалия няма да е единственият, който ще търси трети гол срещу Чех. По две попадения в кариерата си срещу вратаря са вкарвали още Луиш Нани, Рикардо Куарешма и Раул Мейрелеш.

Нани пристигна в Юнайтед през 2007, но едва през 2009 вкара първия си гол срещу Чех при загубата с 1:4 от Челси за Къмюнити шийлд. Миналият сезон той отново се разписа и помогна за победата на Юнайтед с 3:1.