Клаудио Раниери ще се оттегли от поста си като треньор на Каляри и спира с кариерата си в края на сезона. Според съобщенията на Джанлука Ди Марцио и Sky Sport Italia Раниери ще се оттегли напълно от играта. Новината не е потвърдена все още официално.

Раниери пое Каляри преди година и половина и първо класира сардинци в Серия А, а сега им осигури оцеляването кръг преди края. Двете страни се разделят по желание на треньора, който имаше договор и за следващия сезон. Раниери е истинска легенда за тима от Сардиния. Той първо пое Каляри през 1988 г. в Серия С и за 3 години ги вкара в елита на Италия.

"Завинаги благодарни!" написаха от клуба по адрес на ветерана. 72-годишният специалист е може би най-известен на широката международна футболна общественост като вдъхновител на чудодейния, непосилен за шансовете щурм на Лестър Сити към титлата във Висшата лига през 2015-2016 г. Раниери работи в редица големи клубове като Наполи, Фиорентина, Валенсия, Атлетико Мадрид, Челси, Парма, Ювентус, Рома, Интер, националния отбор на Гърция, споменатия Лестър, плюс Нант, Фулъм, Сампдория и Уотфорд.

От Каляри добавиха и прочувствено съобщение за раздялата. "Мистер Раниери се сбогува с Каляри: В двата си периода в клуба той винаги успяваше да доведе отбора до постигане на първоначалната му цел. В миналото той вече беше вдъхновител на две последователни промоции (от Серия С до Серия А) и оцеляването в елита след това, а през последната година и половина сътвори още един шедьовър."

"Това е затварянето на един пълен кръг. Оставане в Серия А, точно както беше преди 31 години, отново в Емилия-Романя, един ден преди края на сезона. Сякаш гледахме филм, спечелил "Оскар", такъв, който те спечелва с перфектния си сценарий. Един от тези, които те разсмиват, но и те трогват и те карат да се чувстваш емоционално. Това са сълзи на радост и благодарност за човека, който успя да напише някои от най-красивите сценарии в историята на Каляри. Направеното от него ще остане незаличимо в сърцата на всеки привърженик".