Скай Спорт Италия обяви, че скаут на Милан ще наблюдава нападателя на Албания Армандо Броя по време на мача от Евро 2024 срещу Италия тази вечер. Голаджията е собственост на Челси и се очертава като трансферна цел на Милан. Телевизията от Италия твърди, че росонерите са пратили скаут, който ще наблюдава 22-годишния играч тази вечер по време на дебютния мач на Албания на Евро 2024 срещу Италия на "Вестфаленщадион" в Дортмунд.

Очаква се Броя да започне в албанската система 4-3-3 срещу адзурите, като се присъедини към някои познати на феновете на Серия А лица, сред които Кристиян Аслани от Интер и Берат Джимисити от Аталанта.

Броя прекара последния сезон под наем във Фулъм, но вкара само два гола в 27 участия във всички състезания.Нападателят има договор с Челси до юни 2028 г. Все пак звездата на Болоня Джошуа Зиркзее остава приоритет на Милан в атака и според Скай Спорт росонерите могат да подпишат както с холандския нападател, така и с Броя.

Милан е отворен да покрие клаузата на Зиркзее в размер на 40 млн. евро, но води преговори с агента му Киа Джоорабкчян, тъй като не желаи да плати 15 млн. евро комисиона, за да си осигурят подписа на нападателя.