Докато Николо Барела и Давиде Фратези се завърнаха към тренировките, Италия изключи полузащитника на Ювентус Николо Фаджиоли от откриващия мач на Евро 2024 с Албания заради натъртена физически проблем. Младокът е получил натъртване в контролата с Босна и Херцеговина и няма да е готов за мача утре срещу Албания. Адзурите стартират Евро 2024 в Дортмунд.

Фаджоли е получил травмата по време на последната приятелска победа над Босна и Херцеговина и е пропуснал тренировката за няколко дни, за да работи във фитнеса. Въпреки че вчера Фаджоли се върна към тренировките с останалата част от отбора, проблемът се изостри и беше решено да му се даде почивка преди другите мачове от групата срещу Испания и Хърватия.

Италия разполага с други опции в средата на терена освен халфа на Юве. Николо Барела също едва вчера се завърна към тренировките, след като страдаше от мускулен проблем, който не му позволи да участва и в двата контролни мача с Турция и Босна и Херцеговина. Възможно е полузащитникът на Интер да получи почивка първоначално срещу Албания, за да може да бъде в пълна кондиция за по-престижните мачове от групата.

Клубният му съотборник Фратези просто имаше лека умора и се нуждаеше само от кратка почивка.  Брайън Кристанте може да започне мача с Албания заедно с Жоржиньо в средата на терена.